Sunday, November 18, 2012

Garam Buluh (Bamboo Salt)


Apakah Garam Buluh?
Garam Buluh adalah garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.


Apakah perbezaan antara Garam Buluh dengan garam biasa?
Garam buluh adalah organik dan 100% dari sumber semulajadi. Garam biasa melalui pemprosesan kimia dengan kandungan natrium yang tinggi justeru itu pengambilan dalam jangka masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Khasiat Garam Buluh:-
  • Menyingkirkan toksin dalam badan (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan etc)
  • Garam buluh kaya dengan bahan mineral, bersifat alkali dan membantu mencegah pengoksidaan badan yang mengakibatkan penuaan.
  • Pengambilan garam buluh membantu seimbangkan pH badan supaya berada dalam pH badan yang sihat iaitu 7.35-7.45 (alkali lemah)
Cara pengambilan:-
  • Bancuh garam buluh premier drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.
  • Untuk garam buluh cooking salt powder - gunakan dalam masakan dengan jumlah yang sesuai pada semua masakan harian.

Harga:
  • Garam buluh (bamboo salt) premier drink (40 sachets x 5g) - RM128 
  • Garam buluh (bamboo salt) premier cooking salt powder - RM 53

 to order, sms/whatsapp to 019-2239840
or email to maslynda.m@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...